Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Tριπλή απόλαυση




Yλικά

Για το παντεσπάνι

6 ασπράδια
10 κουτ. σούπας ζάχαρη
15 κουτ. σούπας αλεσμένα καρυδια
3 κουτ.σούπας αλεύρι
2 κουτ.σούπας φρυγανιά
1 μπέικιν παουτερ

Για την κρέμα

6 κροκάδια
6 κουτ.σούπας ζάχαρη
70 γρ. κρέμα καστερ
2 κουτ. σούπας αλεύρι
100 γρ. Μilka σοκολάτα
800 ml γάλα

Προετoιμασία

Περίπου στα 200 γρ. μπισκότα Petit
Ανακατέβεται με ένα μίξερ τα ασπράδια και την ζάχαρη μέχρι να πίξουν καλά. Προσθέτετε τα καρυδια, το αλεύρι, την φριγανιά και το μπεικιν παουτερ. Ψήνεται το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί για περίπου 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ανακατώνεται με ένα μίξερ τα κροκάδια, την κρέμα καστερ, το αλεύρι και την ζάχαρη με λίγο γάλα μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Το υπόλοιπο γάλα το βάζετε να βράσει και κάνετε την κρέμα καστερ.Όταν η κρεμα καστερ είναι ακόμα ζεστη προσθέστε σοκολάτα.

Πάνω από το ψημένο παντεσπάνι βάζετε την μιση ζεστη κρέμα και τα βουτιμένα στο γάλα μπισκότα. Στο τέλος βάζετε την υπόλοιπη κρέμα και ρίχνετε πάνω στο γλυκό αλεσμένα καρυδια.

2 σχόλια: