Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Σνίτσελ με μανιτάρια και θυμάρι






Υλικά

6 σνιτσελ (χοιρινό φιλέτο)
200 γρ. μανιταράκια
200 ml. άσπρο κρασί
100 ml. κονιάκι
250 ml. κρέμα γάλακτος
3 φρέσκα κρεμμύδια
θυμάρι
αλάτι,πιπέρι
3 κουταλια σουπας λάδι

Προετοιμασία

Χτυπάτε λίγο της σνιτσελ για να γίνουν πιο λεπτές,περίπου 5mm. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το τηγανίζετε σε βραστό λάδι για λίγα λεπτά και από τες δυο πλευρές. Προσθέστε τα μανιτάρια και ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σοτάρετε για 15 λεπτά. Προσθέτετε το κονιάκι και μετά από μερικά λεπτά το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέστε την κρέμα γάλακτος και μετά το θυμάρι.

Όταν δέσει η σάλτσα, σε περίπου 10 λεπτά, το φαγητό σας είναι έτοιμο.
Μπορείτε να κάμετε και παραλλαγή στο φαγητό βάζοντας κανονικό κρεμμύδι αλλα το φρέσκο δίνη πολύ πιο ωραία γέυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου