Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Γλυκό με φράουλες και σοκολάτα

Ένα τέλειο γλυκό που θα ευχαριστήσει ταυτόχρονα όλους αυτούς που είναι λάτρεις των γλυκών με σοκολάτας αλλά και όσους προτιμούν δροσερά γλυκά με φρούτα. Η ιδιαίτερη γεύση στο παντεσπάνι που θυμίζει περισσότερο κρέμα σοκολάτας θα σας ενθουσιάσει.








Υλικά

Για το μέρος με σοκολάτα (Διαφορετικό Παντεσπάνι)

220 γρ .κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος (Εγώ έχω βάλει σοκολάτα γάλακτος)
175 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. γάλα
140 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
λίγο αλάτι

Για την άσπρη κρέμα

200 γρ. τυρί Philadelphia
200 ml. κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. ζάχαρη
περίπου 200 γρ. φράουλες

Μαρμελάδα φράουλας κατά προτίμηση σπιτική

Για την Διακόσμηση

2 φακελάκια σαντιγί
φράουλες

Προετοιμασία

Λιώνετε την σοκολάτα και το βούτυρο στον ατμό (Μπεν μαρί) .Ανακατώνετε τα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να σμίξουν. Τα αυγά δεν τα χτυπάτε στο μίξερ όπως κάνετε με τα υπόλοιπα παντεσπάνια απλός τα ανακατώνετε με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε την κρύα κουβερτούρα που λιώσατε με το βούτυρο και τα ανακατώνετε ξανά όλα μαζί.

Αλευρώνετε και λαδώνετε ένα ταψί με διαστάσεις 28*23 εκατοστά και τοποθετείτε μέσα το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Το παντεσπάνι πρέπει να μείνει ζουμερό και μαλακό και να έχει υφή σαν μια κρέμα από σοκολάτα για αυτό προσέξτε να μην είναι υπερβολικά ψημένο και στεγνό.
Αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει και το κόβετε σε δυο μέρει κατά μήκος του ταψιού.

Για την κρέμα

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη μέχρι να πήξουν. Ανακατώνετε απαλά μέσα στο μείγμα και το τυρί κρέμα.

Συναρμολόγηση

Αλείφετε 3-4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλας σε ένα παντεσπάνι και το τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Απλώνετε όλη την κρέμα και τοποθετείτε από πάνω της φράουλες κομμένες σε μικρά κομματάκια. Τοποθετείτε το δεύτερο παντεσπάνι πάνω από την κρέμα το αλείφετε με την μαρμελάδα και στην συνέχεια βάζετε την σαντιγί. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 6-7 ώρες για να κρυώσει καλά.

Πριν να σερβίρετε το γλυκό το διακοσμείτε με φράουλες.

Γρήγορη συνταγή για μαρμελάδα φράουλας

Λιώνετε σε ένα μπλέντερ 300 γρ. φράουλας (μπορεί να μείνουν μικρά κομματάκια). Προσθέτετε 150 γρ. ζάχαρη και τα βράζετε για 25 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου