Πέμπτη 11 Απριλίου 2013
Τα πιο νόστιμα σπιτικά Κρουασάν
Την συνταγή αυτή την έχω πάρει από την αδερφή μου Daca. Υπέροχα και νόστιμα σπιτικά κρουασάν στα οποία κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί :)
Υλικά
650 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσης
200 ml. ξινόγαλα
200 ml. γάλα
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ.ζάχαρη
2 κροκάδια
10 γρ. μαγιά (1 φακελάκι)
250 γρ. παγωμένο βούτυρο
Προετοιμασία
Μέσα σε χλιαρό γάλα βάζετε ένα κ.γ ζάχαρη και την μαγιά για να φουσκώσει. Με τα υπόλοιπα υλικά,εκτός το βούτυρο,φτιάχνετε μια μαλακή ζύμη. Χωρίστε την ζύμη σε 8 μπαλίτσες και ανοίξετε την κάθε μια ξεχωριστά σε μέγεθος περίπου ενός πιάτου 24 εκατοστά. Τρίβετε στον τρίφτη το παγωμένο βούτυρο σε κάθε ζύμη και τοποθετείτε την μία πάνω στην άλλη. Μετά την διαδικασία αυτή αφήνετε να ξεκούραστη η ζύμη για ενάμιση ώρα. Η κορυφή δεν πρέπει να έχει βούτυρο.
Όταν ξεκουραστεί η ζύμη την ανοίγετε σε στρογγυλό σχήμα πάχους περίπου 5 χιλ. Κόβετε την ζύμη σε τρίγωνα και τα τυλίγεται σε κρουασανάκια. Πριν το ψήσιμο αλείφετε τα κρουασανάκια με το αυγό.
Ψήνετε τα κρουασάν σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για μισή ώρα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Την καλησπέρα μου. Τα κρουασανάκια σου είναι "για δάγκωμα" που λένε. Επιφυλάσσομαι μετά τη νηστεία! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΗ ΖΥΜΗ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΤΑ 8 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ?Η ΚΑΝΩ 4 +4 ?
ΑπάντησηΔιαγραφήNai, ena fillo me ta 8 kommatia.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα!!!Πολύ ωραια φαίνονται τα κρουασανακια..να ρωτησω κατι.Τα κροκάδια τα βαζουμε στη ζύμη ή ειναι μόνο για την επάλειψη στο τελος?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπερα!!!Φαινονται τόσο λαχταριστα που θα τα δοκιμάσω.Μια ερωτηση:Τα κροκάδια τα βαζουμε στη ζύμη ή ειναι μονο για την επάλειψη στο τελος?
ΑπάντησηΔιαγραφήKrokadia vazoume mesa, gia epaleipsi ine avgo.
ΑπάντησηΔιαγραφή