Υλικά
9 ασπράδια
9 κουτ.σούπας ζάχαρη
9 κρόκους
150 γρ. αλεσμένα μπισκότα
400 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
375 γρ.βούτυρο
375 γρ.ζάχαρη άχνη
4 σακουλάκια σαντιγί σκόνη (160γρ.)
Προετοιμασία
Ανακατώνεται με ένα μίξερ τα ασπράδια με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν σφιχτά. Προσθέτετε τους κρόκους και ανακατονετε ξανα. Λιώνετε την σοκολάτα και την προσθέτετε ανακατώνοντας συνεχώς με το μίξερ και στο τέλος προσθέτετε και τα μπισκότα.
Ανακατώνεται το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν αφράτα και τα ανακατώνεται με την προηγουμενη κρέμα.
Μοιράζεται το μίγμα σε δυο μέρη. Το ένα μέρος θα είναι η κρέμα (να την βάλετε σε κρύο μέρος).Από το υπόλοιπο μίγμα να ψήσετε δυο λεπτά παντεσπάνια τους 200 βαθμούς περίπου για 10 λεπτά. Για το ένα παντεσπάνι να βάλετε 6 γεμάτα κουταλια κρέμας.
Ανακατώνεται την σαντιγί και στήνεται την τούρτα με την ακόλουθη σειρά. Παντεσπάνι-κρέμα-σαντιγί-παντεσπάνι-κρέμα-σαντιγί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου