Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Pana cotta-Πανακότα


Υλικά

Για την κρέμα

1 λιτρο φρέσκα κρέμα
8 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 φακελάκια βανίλια
2*10 γρ.ζελατίνη

Για την σάλτσα κεράσι

300 γρ.κερασια
150 γρ. ζάχαρη
9 κουτ.σούπας νερό
λίγο χυμό λεμονιού αν θέλετε πιο ξινή γέυσι

Προετοιμασία

Για την κρέμα

Βάζετε την ζελατίνη σε ένα ποτήρι νερό για να λιώση.
Βράστε καλά την κρέμα γάλακτος στην οποια προηγούμενος θα έχετε προσθέσει ζάχαρη και την βανίλια.Φύγετε την κρέμα από την φωτιά,προσθέστε την ζελατίνη και ανακατώστε καλά. Κατόπιν τοποθετήστε την κρέμα σε ένα καλούπι το οποιο προηγούμενος το βρέχεται με κρύο νερό. Αν το καλούπι σας δεν έχει στούπωμα να σκεπάσετε την κρέμα με πλαστική μεμβράνη. Κρατάτε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να πίξει καλά.

Για την σάλτσα

Λιώνετε την ζάχαρη μέσα στο νερό και το αφήνετε να βράσει για 2 λεπτά.Προσθέτετε τα κερασια,τα βράζετε για ακόμα 5 λεπτά και το σιρόπι είναι έτοιμο. Χρειάζεται να παραμείνει στο ψυγείο για μερικές ώρες ή ακόμα καλύτερα μια μέρα πριν να σερβιριστεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου