Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Cheesecake με φράουλες




Υλικά

150 γρ.μπισκότα
200 γρ.τυρί mascarpone
250 γρ.ζάχαρη άχνη
150 γρ.φράουλες τις οποιες θα λιώσετε στο μπλέντερ + ακόμα 300 γρ. φράουλες
500 ml κρέμα γάλακτος
6 φιλα ζελατίνη
200 ml.γάλα για να βουτήσετε τα μπισκότα
100 ml έτοιμη σοσ φράουλας

Για την διακόσμηση

μερικές φράουλες και σοσ φράουλας

Προετοιμασία


Βουτάτε τα μπισκότα στο γάλα, στο οποιο προηγούμενος έχετε βάλει την σοσ φράουλας, για πιο ωραία γέυσι και τα τοποθετείται σε καλούπι με διάμετρο 26 cm.

Βάζετε τα φιλα ζελατίνης σε κρύο νερό για να μαλακώσουν (περίπου 10 λεπτά) και μετά τα ζεσταίνεται σε 100 ml νερό για να λιώσουν.Δεν πρέπει να βράσουν.

Με ένα μίξερ ανακατώνεται το μασκαρπόνε και την ζάχαρη άχνη και προσθέτετε 150 γρ. φράουλες που προηγούμενες έχετε λιώσει σε ένα μπλέντερ.
Στο μίγμα προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατώνεται με το μίξερ αλλα προσέξετε να μην σφίξει πολύ η κρέμα.Ακόμα προσθέστε την ζελατίνη η οποια να έχει κρυώσει λίγο και ανακατώστε την κρέμα.
Πάνω από τα μπισκότα βάζετε μερικά κουταλια κρέμα και μετά τις φράουλες τις οποιες προηγούμενος τις κόβετε στην μέση, και βάζετε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.

Αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο μερικές ώρες για να κρυώσει καλά.

2 σχόλια: