Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011
Cheesecake με σοκολατακια Mars
Υλικά
Για το μπισκότο
250 γρ. σοκολατένια μπισκότα με γεμίσει σοκολάτας
150 γρ. βούτυρο
Butterscotch σοσ
20 γρ.βούτυρο
2 κουτ.σούπας καστανή ζάχαρη
3 κουτ.σούπας κρέμα γάλακτος
και ακόμα
50 γρ.σοκολάτα γάλακτος
Για την κρέμα
300 ml. κρέμα γάλακτος
500 γρ.τυρί κρέμα
3 κουτ.γλυκού ζελατίνη
60 ml. νερό
110 γρ.ζάχαρη άχνη
3 σοκολάτες Mars
Προετοιμασία
Αλέθεται μαζί τα μπισκότα και το βούτυρο, που ήταν προηγούμενος εκτος ψυγείου για να μαλακώσει,και απλώνεται το μίγμα σε καλούπι με διάμετρο 20 εκατοστά.
Βάζετε την ζελατίνη σε νερό για να μαλακώσει και μετά την βράζετε για να λιώσει.
Ανακατώνεται με ένα μίξερ την κρέμα γαλακοτς μέχρι να σφίξει καλά.
Σε να άλλο μπόλ ανακατώνεται με ένα μίξερ το τυρί κρέμα,την ζάχαρη άχνη, την ζελατίνη, την κρέμα γάλακτος και ψιλοκομμένη σοκολάτα mars.
Βάζετε την κρέμα στο καλούπι πάνω από τα μπισκότα.
Σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι βάζετε την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και τα βράζετε ανακατώνοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όσο είναι ακόμα ζεστά προσθέτετε την σοκολάτα και ανακατώνεται μέχρι να γίνει ένα με τα υπόλοιπα υλικά.
Όταν κρυώσει το βάζετε πάνω από την κρέμα. Πριν να σερβίρεται το γλυκό το διατηρείται στο ψυγείο 2-3 ώρες η ακόμα καλύτερα να το κάνετε την προηγουμενη μέρα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Πωπω φωτογραφιες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελειο φαινεται, γεια στα χερια σου!
τρεχουν τα σαλια μου μιαμ μιαμμμμμμμμμμμμμμμμ
ΑπάντησηΔιαγραφή