Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013
Σοκολάτα Toblerone
Υλικά
4 κρόκους αυγού
8 κ.σ. ζάχαρη
150 γρ. αλεσμένα ή ψιλοκομμένα καρύδια
120 γρ. αλεσμένα μπισκότα
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. μέλι
Για την επικάλυψη
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 ml. κρέμα γάλακτος
μισό κ.γ. μέλι
Προετοιμασία
Χτυπάτε καλά τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να πάρουν κρεμώδη υφή. Ζεσταίνετε τα αυγά με την ζάχαρη σε μπεν μαρί για 15 λεπτά,προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και μόλις λιώσουν τα βάζετε σε μια τρίγωνη φόρμα που προηγουμένως έχετε βάλει μεμβράνη.Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει καλά και να σφίξει.
Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και την σοκολάτα σε σιγανή φωτιά ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέστε το μέλι και ανακατώστε για να πάρετε μια λεία επικάλυψη και την περιχύνετε πάνω από το γλυκό.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Τέλειο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλίκη μου, να σου ευχηθώ Καλή Χρονιά
ΑπάντησηΔιαγραφήμε υγεία και πολλές ακόμα γλυκές δημιουργίες
που μόνο εσύ ξέρεις να μας κερνάς!
Φιλιά πολλά!
Ευχαριστώ πολύ Μάρθα. Καλή χρονιά Στέλλα μου σου εύχομαι ότι καλύτερο. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Φιλιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπως ζεσταινω τ'αυγα?
ΑπάντησηΔιαγραφήσε μπεν μαρί
Διαγραφή