Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Κέικ σοκολάτας από την ταινία "It’s Complicated"



Υλικά

Για το παντεσπάνι

300 γρ. αλεύρι που θα κοσκινίσετε
100 γρ. λυόμενη σοκολάτα κουβερτούρα
15 γρ. κακάο
100 γρ.βούτυρο
250 γρ. γάλα
225 γρ. καστανή ζάχαρη
3 αυγά
1 κουτ.γλυκού βανίλια
1 κούτ. γλυκού soda μαγειρικής

Για την κρέμα

225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
140 ml. κρέμα γάλακτος
100 γρ. βούτυρο

Προετοιμασία

Βάζετε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι σε ένα μπόλ και τα ανακατώνετε με ένα μίξερ.
Βάζετε το μίγμα σε μια βουτιρομένη και αλεβροεμένη φόρμα διαμέτρου 20 cm και το ψήνεται στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα. Πρέπει να ελέχετε αν η μέση είναι ψημένη.
Όταν βγάλετε το γλυκό από τον φούρνο το αφήνετε να κρυώσει, περίπου 10 λεπτά, και μετά το ξεκολλάτε από την φόρμα και το αφήνετε να κρυώσει τελίος.

Λιώνετε την σοκολάτα και το βούτυρο και όταν είναι ακόμα ζεστό προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως.

Κόβετε το παντεσπάνι στα δυο και το αλείφετε στην μέση με το ένα τρίτο τις κρέμας ενώ την υπόλοιπη την χρησιμοποιείτε για την έξω επιφάνεια τις τούρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου