Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Πατάτες ογκρατέν-Dauphinoise γαλλική πατάτα







Υλικά

1 kg. πατάτες
150 ml γάλα
280 ml. κρέμα γάλακτος
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. τυρί γραβιέρα
αλάτι,πιπέρι

Προετοιμασία

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και λίγο σκόρδο, το οποιο θα λιώσετε λίγο με ένα πιρούνι, και τα βράζετε. Προσθέτετε τις πατάτες, τις οποιες προηγούμενος κόβετε στρογγυλά, το αλάτι,το πιπέρι και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά. Βγάζετε το σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά τα απλώνετε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Βάζετε από πάνω τριμμένο τυρί και ψήνεται τις πατάτες για 60 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου