Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Κορμός Καπουτσίνο (Cappuccino)




Υλικά

Για το παντεσπάνι

5 αυγά
6 κ.σ. ζάχαρη
5 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα

500 ml. γάλα
5 κ.σ. ζάχαρη
2 σακουλάκια cappuccino σε σκόνη (2x12,5 γρ.)
20 γρ. ζελατίνη
1 σακουλάκι βανίλια


2 σακουλάκι σαντιγί σε σκόνη
300 ml. γάλα
5 κ.σ. ζάχαρη

Προετοιμασία









Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το προσθέτετε μαζί με το κακάο και την μπέικιν πάουντερ. Βάζετε μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και ψήνετε το παντεσπάνι σε καλά προθερμασμένο φούρνο και το ψήνετε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου . Το δικό μου ταψί είναι 28*37 εκατοστά.
Όταν κρυώσει το παντεσπάνι το κόβετε στα τέσσερα μαζί με την κόλλα για να πάρετε τέσσερις λωρίδες πάχους 9 εκατοστών.

Για την κρέμα

Βάζετε την ζελατίνη σε 100 μλ. νερό για να μαλακώσει. Βράζετε 500 ml. γάλα, φεύγετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε την ζελατίνη το cappuccino, την ζάχαρη και την βανίλια. Ανακατεύετε καλά για να λιώσουν όλα τα υλικά, αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και την βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να αρχίσει να σφίγγει. Πρέπει να προσέξετε να μην σφίξει πολύ η κρέμα για να μπορεί να ενωθεί με την σαντιγί. Όταν η κρέμα θα έχει περίπου την πυκνότητα που έχει το μέλι (Λίγο πιο πηχτή) ενώνετε την κρέμα με την σαντιγί.
Χτυπάτε την σαντιγί με το γάλα και την ζάχαρη μέχρει να σφίξουν καλά, προσθέτετε το μείγμα με το cappuccino και τα χτυπάτε καλά σε γρήγορη ταχύτητα για να ενωθεί η κρέμα. Αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα και ενώνετε το γλυκό σας. Πρίν να ενώσετε το γλυκό πασπαλίζετε με λίγο γάλα το παντεσπάνι σας.

Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 5-6 ώρες πριν να το σερβίρετε.


*** Είναι πολύ σημαντικό να ενώσετε το γλυκό σας πριν να σφίξει πολύ η κρέμα για να μπορεί να απλώνετε εύκολα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου