Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014
Τρίγωνα Πιτσάκια
Υλικά
500 ml. γάλα
2 κ.σ. ζάχαρη
11 γρ. μαγιά
100 ml. λάδι
750 γρ. Αλεύρι
2 κ.γ. αλάτι
Για την γέμιση
100 γρ. βούτυρο
2 κροκάδια
150 γρ. τυρί
150 γρ. τριμμένο ή ψιλοκομμένο ζαμπόν
Κέτσαπ
Προετοιμασία
Παίρνετε 200 ml. χλιαρό γάλα, προσθέτετε την ζάχαρη και την μαγιά και τα αφήνετε να φουσκώσουν.
Βάζετε αλάτι στο αλεύρι και προσθέτετε το γάλα, το λάδι και την μαγιά. Ζυμώνετε το ζυμάρι σας και το αφήνετε μια ώρα να φουσκώσει. Μετά από μία ώρα ξανά ζυμώνετε το ζυμάρι το ανοίγετε και το αλείφετε. Χτυπάτε τα κροκάδια με το βούτυρο και αλείφετε το ζυμάρι.
Απλώνετε το τυρί, το ζαμπόν και την κέτσαπ και από της δύο πλευρές όπως δείχνει και η φωτογραφία Τυλίγετε το ζυμάρι προς την μέση και από της δύο πλευρές και το μοιράζετε για να πάρετε δύο λωρίδες. Κόβετε το ζυμάρι με ένα πιάτο σε τρίγωνα και τα αλείφετε με το χτυπημένο αυγό και ρίχνετε από πάνω το σησάμι. Ψήνεται τα πιστάκια στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου