Υλικά
1 κιλό αλέυρι
2 αυγά
1/2 λ.γάλα
200 ml. λάδι
1 κουτ.σούπας αλάτι
1 κουτ.σούπας ζάχαρη
10 γρ. μαγια
Για να αλείψετε το ζυμάρι
150 γρ. μαλακό βούτυρο
Για να αλείψετε τα κρουασαν
1 αβγό
Προετοιμασία
Από όλα τα υλικά φτιάχνεται ένα ζυμάρι και άμεσος το μοιράζεται σε 12 μέρη (να τα κάνετε στρογγυλά). Ανοίγετε ένα ένα τα μέρη με διάμετρο περίπου 15 εκατοστά, αλείφετε το καθένα με βούτυρο και βάζετε άλλο από πάνω (6 κομμάτια).Το τελευταίο μέρος δεν το αλείφετε με βούτυρο. Τα ανοίγετε όλα μαζί με ένα πλαστή σε ένα μεγάλο κύκλο με πάχος περίπου 5 mm κόβετε το ζυμάρι σε τρίγωνα και το τυλίγεται. Αφήνετε τα το ζυμάρι να ξεκουραστεί 20 λεπτά περίπου, το αλείφετε με χτυπημένο αβγό και ψήνεται σε προθερμενόμενο φούρνο για μιση ώρα περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα καροασάν. Ακολουθείται την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο ζυμάρι.
Τέλειααααα!!!!θα το προσπαθήσω κάποια στιγμή!!Καλό βράδυ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφαινονται λαχταριστα πολυ!πολυ ωραια δουλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε πόσους βαθμούς τα ψήνετε; (αέρα ή αντίσταση) Φαίνονται πράγματι πολύ λαχταριστά και αφράτα, όπως ακριβώς μου αρέσουν!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσε 200 βαθμούς, αέρα
Διαγραφήυπεροχα, γλυκα η αλμυρα!
ΑπάντησηΔιαγραφή