Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Χαλβάς με σοκολάτα - Νηστίσιμος



Με τη υπέροχη γεύση που έχει ο χαλβάς θα δυσκολευτούν να σας πιστέψουν πως είναι νηστίσιμος! :)


Υλικά

Χρησιμοποιήστε ποτήρι 250 ml.

½ φλιτζάνι λάδι
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
2 ξυλάκια κανέλα
100 σοκολάτα κουβερτούρα

Προετοιμασία


Βράζετε το νερό, την ζάχαρη και την κανέλα για 5 λεπτά για να γίνουν σιρόπι. Την ίδια στιγμή βάζετε το λάδι σε μέτρια φωτιά να βράσει προσέχοντας να μην κρούσει και προσθέτετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα και να ψηθεί. Βγάζετε την κανέλα από το σιρόπι και όσο είναι ζεστό προσθέτετε σιγά σιγά στο σιμιγδάλι. Κάθε φορά που προσθέτετε λίγο σιρόπι ανακατεύεται το σιμιγδάλι. Βράζατε το χαλβά σε μέτρια θερμοκρασία για δεκαπέντε περίπου λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Βγάζετε το χαλβά από την φωτιά και προσθέτετε την σοκολάτα. Ανακατέψετε πολύ καλά για να λιώσει η σοκολάτα. Βάζετε το χαλβά σε ένα δοχείο της επιλογής σας και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσει.

Διακοσμείται το χαλβά κατά προτίμηση.

2 σχόλια:

  1. καλη ιδεα για τη νηστεια και οχι μονο.με χοντρο σιμιγδαλι η ψιλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο χαλβας καλη μου μονο με χονδρο σιμιγδαλι με ψιλο κανουμε τις κρεμουλες μας. Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή