Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013
Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί
Υλικά
1 κλ. κιμάς χοιρινό
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 αυγά
Ψίχα τρία κομμάτια ψωμί
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 ζομό λαχανικόν
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
μαϊντανό
ρίγανη
ξερό βασιλικό
αλάτι, πιπέρι
λίγο κόκκινο πιπέρι γλυκό
12 κομμάτια σκληρό τυρί, μην βάλετε μαλακό τυρί γιατί θα λιώσει υπερβολικά και ξεχειλίσει όταν θα ψήνετε
Προετοιμασία
Χτυπάτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός τα μπαχαρικά που είναι ξεχωριστά γραμμένα. Το δικό μου μπλέντερ είναι μικρό και το κάνω σε δύο μέρει. Δηλαδή βάζω μισό κιλό κιμά, ένα αυγό, την μισή ψίχα μουστάρδα, τον ζωμό λαχανικόν και το κρεμμύδι τα χτυπάω και το ίδιο κάνω με τα υπόλοιπα υλικά.Στην συνέχει προσθέτετε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο ρίγανη, λίγο ξερό βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι και τα ανακατώνετε καλά.
Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
Πλάθετε μακρόστενα μπιφτέκια, στην μέση βάζετε το τυρί,τα κλείνετε και κάνετε ένα ομοιόμορφο σχήμα. Τηγανίζετε τα μπιφτέκια σε καυτό λάδι.
Κατά προτίμηση, μπορείτε να προσθέτετε ή να αφαιρείτε τα μπαχαρικά.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Τέλεια τα μπιφτεκάκια σου, Αλίκη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα η προσθήκη του κύβου!
Φιλάκια!
Efaristo Stella mou. :)
ΑπάντησηΔιαγραφή