Υλικά
350-360 γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη άχνη
80 γρ. βούτιρο
200 γρ. sour cream
1 αυγό
1/2 κουτ. γλυκού baking powder
1 κουτ. γλυκού βανίλια σε υγρή μορφή
ξύσμα ενός λεμονιού
Προετοιμασία
Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν μια λεία ζύμη . Τυλίγεται την ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνετε 1 ώρα στο ψυγείο. Ανοίγετε την ζύμη να έχει πάχος περίπου 2 χιλ. αφού πρώτα βάλετε αλεύρι στην επιφάνεια που θα την ανοίξετε. Κόβετε την ζύμη με καλούπι όπιου σχήματος προτιμάτε. Η ζύμη σας πρέπει να είναι λεπτή γιατί φουσκώνει αρκετά κατά το ψήσιμο. Τοποθετείτε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά. Τα μπισκοτάκια πρέπει να έχουν ανοικτό χρώμα για αυτό προσοχή να μην τα κάψετε.
Κολλάτε τα μπισκοτάκια με μαρμελάδα φράουλας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου