Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013
" Tres leches" - "Τρία Γάλατα"
Υλικά
175 γρ. αλεύρι
100 γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
1 κουτ. γλυκού baking powder
1 κουτάλι υγρή βανίλια
λίγο αλάτι
400 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
250 ml. κρέμα γάλακτος
250 ml. γάλα εβαπορέ
Για την επικάλυψη dulce de leche ή σαντιγί
Προετοιμασία
Χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο, προσθέτετε την ζάχαρη, τα αυγά και την βανίλια.Χτυπάτε ξανά μέχρι να γίνουν ένα αφράτο και λείο μείγμα. Προσθέτετε το κοσκινισμένο αλεύρι με baking powder και λίγο αλάτι.
Ανακατώνετετα υλικά και τα βάζετε σε ταψί διαστάσεων 30*22 εκατοστά πρώτα το λαδώσετε και το αλευρώσετε. Ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς γύρο στα 15-20 λεπτά.
Αφήνετε το γλυκό μισή ώρα να κρυώσει.
Ανακατώνετε το συμπυκνωμένο γάλα, την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Περιχύνετε το γλυκό και το αφήνετε στο ψυγείο την νύχτα.
Το γλυκό πρέπει να "κολυμπά" στην σάλτσα έτσι ώστε την επόμενη μέρα να έχει λίγη σάλτσα στο ταψί.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου