Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Τούρτα Κρεμίσιμο











Υλικά

Για το σκούρο παντεσπάνι


6 αυγά
6 κουτ. γλυκού
1,5 κουτ. σούπας σιμιγδάλι
1,5 κουτ. σούπας κακάο
1 κουτ.σούπας αλεύρι

Τα υλικά είναι για ένα παντεσπάνι να ψήσετε δυο τα ίδια.


Για το άσπρο παντεσπάνι

6 ασπράδια
12 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ.σούπας σιμιγδάλι

Για την κρέμα

6 κροκάδια
250 γρ.ζάχαρη άχνη
250 γρ.βούτυρο
200 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
2 σακουλάκια σαντιγί σε σκόνη (να το κάνετε σύμφωνα με τις οδηγίες)+4 κουτ.σούπας ζάχαρη για την σαντιγί


Προετοιμασία


Για το σκούρο παντεσπάνι

Ανακατώνεται με ένα μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να αφρίσουν, προσθέτετε το κακάο,το αλεύρι και το σιμιγδάλι, τα ανακατώνεται και τα βάζετε σε ένα καλούπι με διάμετρο 27 εκατοστά στο οποιο προηγούμενος έχετε βάλει χαρτί ψησίματος. Ψήνεται το παντεσπάνι στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Για το άσπρο παντεσπάνι

Ανακατώνεται πολύ καλά με ένα μίξερ τα ασπράδια και την ζάχαρη, καθώς ανακατώνεται προσθέστε το ξίδι. Στο τέλος ανακατώνεται και το σιμιγδάλι. Στο ίδιο καλούπι με προιγουμένος ψήνεται το παντεσπάνι στους 160 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Επίσης προηγούμενος να βάλετε χαρτί ψησίματος.

Όταν τα παντεσπάνια ψηθούν και κρυώσουν θα μιοθούν σε διάμετρο, ιδιαιτερα το άσπρο παντεσπάνι. Για αυτόν τον λόγο όταν θα βάλετε την κρέμα θα είναι αρκετή και για την περιφέρια.

Για την κρέμα

Χτυπάτε καλά με το μίξερ τα κροκάδια και την ζάχαρη, προσθέτετε την σοκολάτα και τα ανακατώνεται στον ατμό μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ακόμα 3-4 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτετε το βούτυρο που προιγουμένος το χτυπάτε μέχρι να αφρίσει.

Χτυπάτε ξεχωριστά την σαντιγί και τα ενώνεται με την προηγούμνη κρέμα. Στήνεται άμεσος την τούρτα και την αφήνετε στο ψυγείο μια νύχτα. Την άλη μέρα την αναποδογυρίζεται σε μια πιατέλα και κάνετε την διακόσμηση όπως προτιμάτε.

Εγώ έκανα την διακόσμηση με σαντιγί σοκολάτας και τα σχήματα είναι σκόνη σοκολάτας.

5 σχόλια:

  1. Πολύ εμφανίσιμη η τούρτα σου! Την αντιγράφω αμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΠΙΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΤΑΣ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο ίδιο καλούπι που θα ψήσεις το παντεσπάνι θα βάλεις το σκούρο παντεσπάνι από κάτω, στην συνεχεια την κρέμα, ακόλουθος το άσπρο παντεσπάνι,ξανά την κρέμα και στο τέλος πάλι το σκούρο. Ευχάριστο πολύ και τις δυο! Ότι χρειαστείς πες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Entipwsiaki kai zileuti!!!!! fainetai teleia!! Kali xronia!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή