Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Kυψελάκια

Υλικά

Για το μίγμα με τα καρυδια


2 ασπράδια
250 γρ.ζάχαρη άχνη
250 γρ.αλεσμένα καρυδια
50 γρ.αλεσμένα μπισκότα

Για την κρέμα


2 κροκάδια
150 γρ.ζάχαρη άχνη
125 γρ.βούτυρο

Προετοιμασία

Χτυπάτε καλά τα ασπράδια με ένα μίξερ και προσθέτετε σιγά σιγά την ζάχαρη άχνη ανακατώνοντας συνεχώς.Στο τέλος προσθέτετε τα αλεσμένα καρυδια και τα μπισκότα και τα ανακατώνεται.

Χτθπάτε καλά με ένα μίξερ για λίγα λεπτά, το βούτυρο,τα κροκάδια και την ζάχαρη άχνη.

Το γλυκό γίνετε σε ειδικό καλουπάκη όπως φαίνεται στην φωτογραφία.

Δίνετε το καλούπι με ένα κομμάτι ασημόκολλας, βάζετε μέσα το μίγμα από τα καρυδια,το πατάτε καλά και δημιουργείται ένα βαθούλωμα στο οποιο τοποθετείται την κρέμα. Όταν βάλετε την κρέμα βάζετε το κάτω μέρος του γλυκού σε αλεσμένα μπισκότο.

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΥΠΙ.
    ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΥΠΙ? ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΩ?
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ ΦΩΤΟ ΟΠΩΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ. ΠΩΣ ΤΟ ΖΗΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΥΠΙ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή