Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Τέλειο κέικ σοκολάτας - Mud cake της Αλεξία Αλεξιάδου

Εδώ και καιρό έπαιρνα τα περιοδικά της και οι συνταγές της μου έδιναν έμπνευση. Το Τέλειο Κέικ Σοκολάτας είναι μία από της αγαπημένες μου. Μία συνταγή από την Αλεξία Αλεξιάδου η οποία χάθηκε τόσο νωρίς. Αιώνια της η μνήμη.






Υλικά

500 γρ. βούτυρο
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. ζάχαρη
50 γρ. σκόνη σοκολάτας ή κακάο
8 αυγά

Για το γλάσο
200 ml. κρέμα γάλακτος
250 γρ. σοκολάτα
2 κ.σ. βούτυρο

Προετοιμασί

Λιώνεται το βούτυρο με την ζάχαρη και την σοκολάτα σε σκόνη. Μέσα στο μείγμα προσθέτετε την σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κύβους. Ανακατώνεται μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα και το αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε τα αυγά σε σιγανή ταχύτητα απλά για να ενωθούν με το μείγμα και όχι να φουσκώσουν. Όσο το μείγμα είναι χλιαρό προσθέτετε και ανακατώνετε τα αυγά στο μείγμα σοκολάτας και το βάζετε σε μια βαθουλή φόρμα με διάμετρο 24 εκ. στην οποία προηγουμένως βάζετε κόλα ψησίματος και στο περίγυρο βάζετε βούτυρο.
Ψήνετε το κέικ για περίπου 90 λεπτά στους 140 βαθμούς. Όταν βγάλετε το γλυκό από το φούρνο το ξεκολλάτε με ένα μαχαίρι και το αφήνετε στην φόρμα και το τοποθετείτε στο ψυγείο για μερικές ώρες για να σφίξει και να πάρει σωστή μορφή.

Για το γλάσο σοκολάτας

Ζεσταίνετε καλά την κρέμα γάλακτος και την κατεβάζετε από το μάτι. Προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και το βούτυρο. Ανακατώνετε το μείγμα για να γίνει λείο και λαμπερό. Αφήνετε το γλάσο σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και το περιχύνετε πα΄νω από το κέικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου