Υλικά
600 γρ. μοσχάρι
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. μανιτάρια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γρ. τυρί κρέμα
1,5 ζωμό κότας
φρέσκο θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
λάδι
περίπου 500 ml. νερό
Προετοιμασία
Κόβετε το μοσχάρι σε κύβους και το τσιγαρίζετε για λίγα λεπτά με λίγο λάδι. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζετε όλα μαζί για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Σε ένα διαφορετικό τηγάνι τσιγαρίζετε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι για περίπου 15 λεπτά
Ενώνετε το κρέας με τα μανιταράκια και προσθέτετε 250 ml. νερό, το ζωμό κότας, το αλάτι και το πιπέρι και τα βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για ακόμα μισή ώρα περίπου προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο νερό(πάντα πρέπει να υπάρχει ζουμί μέσα στο φαγητό για να βράζει μέσα το κρέας).
Λίγο πριν να κατεβάσετε το φαγητό προσθέτετε το φρέσκο θυμάρι (εγώ έχω βάλει περίπου όσο έχω στην φωτογραφία για διακόσμηση). Ανακατώνετε και το τυρί κρέμα μέσα στο φαγητό και το κατεβάζετε από την φωτιά.
- Μπορείτε να σερβίρετε το μοσχάρι με πατάτα πυρέ,με τηγανιτές πατάτες,με τα ζυμαρικά, με βραστά λαχανικά κ.λ.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα είδη κρέατος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου