Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Αφράτο γλυκό πορτοκαλιού



Υλικά

Για το Παντεσπάνι

6 αυγά
6 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. αλεύρι
4 κ.σ. κακάο
6 κ.σ. ζεστό νερό
1 κ.γ. μαγιά
χυμό από ένα πορτοκάλι

Για την αφράτη κρέμα

500 ml. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
100 ml. φρέσκο χυμό από ένα πορτοκάλι
10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη

Για το γλάσο σοκολάτας

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. βούτυρο
5 κ.σ. ζάχαρη
5 κ.σ γάλα

Προετοιμασία

Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.Προς το τέλος προσθέτετε ένα ένα κουτάλι νερό. Προσεθέτετε το χυμό πορτοκάλι, το αλεύρι, το κακάο και την μαγιά και τα ανακατώνετε σιγά σιγά. Βάζετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί διαστάσεων 23*32 εκατοστών. Ψήνετε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει.

Βάζετε την ζελατίνη σε χυμό πορτοκάλι για 10 λεπτά για να φουσκώσει. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη μέχρι να σφίξουν πολύ καλά. Ζεσταίνετε λίγο την ζελατίνη με τον χυμό και τα προσθέτετε στην χτυπημένη κρέμα.Χτυπάτε καλά όλα τα υλικά.

Για το γλάσο
Βράζετε σε μέτρια φωτιά όλα τα υλικά έτσι ώστε να πάρετε ένα λείο και λαμπερό μείγμα. Αφήνετε το γλάσο να κρυώσει καλά.

Αδειάζετε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και στην συνέχει το γλάσο. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει.

Προσοχή

Ο χυμός πορτοκάλι θα σφίξει την κρέμα γάλακτος από μόνος του και αν δέν θέλετε μπορείτε να μην βάλετε την ζελατίνη.

1 σχόλιο: