Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ζαγορίτικη αλευρόπιτα - τυρόπιτα χωρίς φύλλο




Υλικά

1 φλιτζάνι = 250ml

1 φ. αλεύρι
1 φ. νερό
4 αυγά
1 κ.γ. αλάτι
200 γρ. φέτα
120 γρ. βούτυρο
πιπέρι


Προετοιμασία





Βάζετε κομματάκι βούτυρο σε ολόκληρο το ταψί με διαστάσεις 23*28 εκατοστά. Βάζετε το βούτυρο σε κρύο φούρνο στους 220 βαθμούς και το αφήνετε μέχρι να αρχίσει να βράζει.
Όσο ζεσταίνετε το βούτυρο ανακατώνετε το αλεύρι, το νερό και τα αυγά. Αδειάζετε το μείγμα πάνω από το βούτυρο και βάζετε φέτα σε ολόκληρη την επιφάνεια. Κατά προτίμηση βάζετε πιπέρι και ψήνετε την πίτα στους 220 βαθμούς για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει .
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου