Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

Ζουμερές μπριζόλες με πατάτες και σάλτσα μανιταριών στον φούρνο




Υλικά

6 μπριζόλες χωρίς ή με κόκαλο (κατά προτίμηση)
1 κλ. Πατάτες
2 κρεμμύδια μέτριου μεγέθους
400 γρ. έτοιμη σούπα με μανιτάρια (κονσέρβα)
200 ml. γάλα
αλάτι
πιπέρι
ηλιανθέλαιο

περίπου 150 γρ. σκλυρό τυρί τύπου ένταμ


Προετοιμασία


Καθαρίζεται τις πατάτες και τις κόβεται σε μέτριου πάχους ροδέλες. Βράζεται τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά από την ώρα που θα βράση το νερό.

Χτυπάτε λίγο το κρέας, το αλατίζεται και βάζετε το πιπέρι. Τσιγαρίζεται τις μπριζόλες μέσα στο καυτό λάδι για λίγα λεπτά 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Κόβεται το κρεμμύδι σε λωρίδες. Μέσα στο ίδιο λάδι τσιγαρίζεται το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζεται λίγο το κρεμμύδι. Χρειάζεται περίπου 10 λεπτά.

Ανακατεύεται την σούπα σε υγρή μορφή με το γάλα και επίσης τα αλατίζεται λίγο.

Λαδώνεται λίγο το πυρέξ σας. Βάζετε τις πατάτες στο πυρέξ. Πάνω άπω τις πατάτες βάζετε το τσιγαρισμένο κρεμμύδι και στην συνέχει τις μπριζόλες.



Περιχύνεται όλα τα υλικά με το μείγμα μανιταριών.

 
 
Ψήνεται το φαγητό στους 200 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.
Τα τελευταίοι 15 λεπτά τρίβεται στο χοντρό τρίφτη το τυρί. Το βάζετε πάνω από το φαγητό και το αφήνεται να λιώσει.






2 σχόλια:

  1. Πολύ πρωτότυπες οι μπριζόλες σου και νόστιμες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αλικη σε ευχα.ριστω.ελπιζω να βρω εδω την κονσερβα.πολλα φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή