Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Πάστα σοκολάτας - ραφαέλο

Και ποιος δεν έχει δοκιμάσει τα σοκολατάκια ραφαέλο έστω και μία φορά? Αυτή η υπέροχη σοκολάτα συνηθίζεται να φτιάχνεται σε μορφή τρούφας. Εδώ συνδυάζομαι την υπέροχη γεύση του ινδοκάρυδου με την σοκολάτα γάλακτος, σε μορφή πάστας. Ο συνδυασμός θα σας καταπλήξει!



Yλικά

Για το παντεσπάνι


4 μεγάλα αυγά
4 κ.σ. ζάχαρη
5 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. λάδι
1 baking powder

Λίγο γάλα για να περιχύσετε πάνω από το παντεσπάνι

Για την κρέμα


1 λ. γάλα
15 κ.σ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
2 φακελάκια πουτίγκα με γευσή φρέσκα κρέμα dr.oetker

3 κ.σ. αλεύρι
200 γρ. βούτυρο

Ακόμα

50 γρ. ινδοκάρυδο
100 γρ. σοκολάτα Milka Noisette

περίπου 150 γρ. μπισκότα πετίτ και λίγο γάλα για να βουτάτε τα μπισκότα


Προετοιμασία

Χτυπάτε καλά με το μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτεται το γάλα, το λάδι, το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο και το baking powder και ανακατεύεται απαλά όλα τα υλικά.
Λαδώνεται και αλευρώνεται ένα ταψί με διαστάσεις 23*32 εκατοστά και βάζετε μέσα το μείγμα.
Ψήνεται το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά (εξαρτάται από τον φούρνο). Όσο είναι ζεστό το παντεσπάνι το περιχύνεται με λίγες κουταλιές γάλα.

Για την κρέμα

Ανακατεύεται  τις πουτίγκες ,το αλεύρι,10 κ.σ. ζάχαρη, την βανίλια και 150 ml. γάλα μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα χωρίς κουβαράκια. Βάζετε να βράσουν, το υπόλοιπο γάλα και 5 κ.σ. ζάχαρη. Βάζετε τα υπόλοιπα υλικά και βράζεται την κρέμα 3-4 λεπτά. Απομακρύνεται την κρέμα από την φωτιά. Κόβεται το βούτυρο σε μικρούς κύβους για να λιώσει πιο εύκολα και να ενωθεί με την κρέμα. Βάζετε μέσα στην κρέμα το κομμένο βούτυρο και χτυπάτε την κρέμα με το μίξερ.

Μυρίζεται την κρέμα σε δύο μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτεται την σοκολάτα και στο άλλο το ινδοκάρυδο. Αμέσως στήνεται το γλυκό.

Πάνω από το κρύο παντεσπάνι πρώτα βάζετε την κρέμα με το ινδοκάρυδο. Στην συνέχει βάζετε τα μπισκότα πετίτ βουτηγμένα στο γάλα. Πάνω από τα μπισκότα βάζετε την κρέμα με την σοκολάτα. Αφήνεται το γλυκό για μερικές ώρες στο ψυγείο για να σφίξει και να ενωθούν οι γεύσεις. Διακοσμείται το γλυκό με το ινδοκάρυδο.

1 σχόλιο: