Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

Τούρτα σοκολάτας με μπισκότα




Υλικά

Για ένα παντεσπάνι (Πρέπει να κάνετε τρία)
4 μεγάλα ασπράδια
5 κ.σ. ζάχαρη
7 κ.σ. αλεσμένα καρύδια
1 κ.σ. αλεύρι
½ κ.γ. baking powder

Για την κρέμα

12 κροκάδια
10 κ.σ. ζάχαρη

250 γρ. βούτυρο
180γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. αλεσμένα μπισκότα τίπου πετιτ
250 γρ. γάλα σε σκόνη
300 ml. κρέμα γάλακτος

150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Σαντιγί και σοκολάτα για την διακόσμηση




Προετοιμασία

Χτυπάτε τα ασπράδια και την ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Βάζετε μέσα τα καρύδια, το αλεύρι και το baking powder ανακατεύοντας απαλά. Ετοιμάζεται ένα ταψί με διάμετρο 26 εκατοστά. Στην βάση βάζετε χαρτί ψησίματος και γέρνετε το μείγμα στο ταψί. Ψήνεται το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά. Αφήνεται το παντεσπάνι να κρυώσει. Ξεκολλάτε το παντεσπάνι από το ταψί με ένα λεπτό μαχαίρι.

Για την κρέμα

Χτυπάτε τα κροκάδια και την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Βράζεται τα αυγά σε μπεν μαρί για 15 λεπτά ανακατεύοντας σταδιακά και τα αφήνεται να κρυώσουν τελείως.

Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Προσθέτεται το προηγούμενο μείγμα και χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτεται την χτυπημένη κρέμα γάλακτος, τα αλεσμένα μπισκότα και το γάλα σε σκόνη και ανακατεύεται καλά όλα τα υλικά μαζί.

1 σχόλιο:

  1. αλικη μου γεια σου,αν παραλειψω τη σκονη γαλακτος πειραζει;δεν βρισκω ευκολα εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή