Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

Κοτόπουλο Κάρυ



Υλικά

600 γρ.φιλέτο κοτόπουλο
1 κουτ. σούπας. βούτυρο
1 κρεμμύδι μετριου μεγέθους
1 μεγάλο μήλο (να είναι γλυκό)
1 ζωμό λαχανικών
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού κάρυ
1 κουττ. κουρκουμά
φρέσκο χυμό ενός λεμονιού
250 ml νερ
200 ml φρεκα κρέμα

Προετοιμασία

Σε ένα βουτυρωμένο τηγάνι προψήνετε το κοτόπουλο το οποιο προηγούμενος το έχετε κόψη σε κοινούς, για περίπου 10 λεπτά.
Σε ένα μπλέντερ λιόνετε το κρεμμύδι, το μήλο,το αλάτι,το κάρυ, το κουρκουμά, τον ζωμό λαχανικών και τον χυμό λεμονιού.
Προσθέσετε το μίγμα στο κοτόπουλο, το περιχύνετε με ζεστό νερό και το τσιγαρίζετε για περίπου 20 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτετε την φρέσκα κρέμα και τα αφήνετε να βράσουν ακόμα λίγα λεπτά.
Μπορεί να σερβιριστεί με ρύζι ή άλλο συνοδευτικό τις επιλογής σας.

5 σχόλια: