Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Κρέμα (άλειμμα) λεμονιού - Lemon Curd

Μια υπέροχή κρέμα από λεμόνι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κύρια κρέμα ή ως επιπρόσθετη σε άλλες κρέμες. Μπορείτε να την συνδυάσετε με το βούτυρο, με την κρέμα γάλακτος, με τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε, έτοιμες κρέμες, πουτίγκες και άλλα. Φτιάξτε υπέροχα cupcakes, κέικ , τσις κεϊκ και άλλα γλυκά και θα ενθουσιαστείτε!





Υλικά


φλούδα από τρία λεμόνια
300 γρ. ζάχαρη
110 γρ. βούτυρο
125 ml. Χυμό από φρέσκο λεμόνι
4 αυγά




Προετοιμασία






Χρησιμοποιήστε λεμόνια δικιάς σας παραγωγής ή bio που είναι χωρίς φάρμακα.
Τρίβεται την φλούδα από τρία λεμόνια σε ψιλό τρίφτη και τα ενώνετε με την ζάχαρη,. Το βούτυρο και το χυμό από λεμόνι και τα βάζετε στον ατμό (μπεν μαρί).
Προσοχή να μην αγγίζει η βάση του μπολ το ζεστό νερό.
Αφήνετε το βούτυρο και την ζάχαρη για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσουν και προσθέτεται ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας το κάθε ένα πολύ καλά πριν να βάλλετε το άλλο.
Βράζεται το μείγμα στο μπέν μαρί για 15 λεπτά ανακατεύοντας σταδιακά. Το μείγμα θα σφίξει και θα έχει περίπου την πυκνότητα που έχει το μέλι.
Βγάζεται το μείγμα από το μπεν μαρί, το βγάζεται σε ένα βαζάκι και το αφήνεται να κρυώσει.
Η κρέμα πρέπει να έχει μέτρια πυκνότητα και δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή.

2 σχόλια: