Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Σεμιφρέντο (semifreddo) με ασπρη σοκολατα και nutella



Υλικά

5 κροκάδια
8 κ.σ ζάχαρη
200 γρ. άσπρη σοκολάτα
500 ml. Κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. nutella

Προετοιμασία

Χτυπάτε τα κροκάδια με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και τα βράζετε στον ατμό. Αμέσως προσθέτετε την άσπρη σοκολάτα που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και απευθείας φεύγετε τα αυγά από την φωτιά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάτε την φρέσκα κρέμα. Προσθέτεται το κρύο μείγμα με τα κροκάδια και τα χτυπάτε καλά όλα μαζί

Βάζετε μεμβράνη ή ασημόκολα σε μια φόρμα. Η δική μου φόρμα έχει διαστάσεις 8 cm. πλάτος *11cm. πλάτος  βάσης *30cm μάκρος. Αφήνεται 5-6 κ.σ. κρέμα, τα ανακατεύεται με την Nutella και την βάζετε πάνω από την άσπρη κρέμα. Με ένα κουταλάκι ανακατώνετε σιγά την κρέμα προς την βάση για να κάνει σχηματισμούς.

Αφήνεται το γλυκό στην κατάψυξη για 12 ώρες. Όταν κρυώσει το γλυκό το βγάζεται από την φόρμα και το διακοσμείτε με Nutella.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου