Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014

Κολοκύθια με κιμά στο φούρνο





Υλικά

4 μεγάλα κολοκύθια

400 γρ. κιμά
3 κ.σ. ρύζι
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα
1 αυγό
Θυμάρι ξερό, βασιλικό
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό
λάδι

200 ml. κρέμα γάλακτος
200 γιαούρτι
150 γρ. σκληρό τυρί



Προετοιμασία





Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια κομμένα σε κύβους. Προσθέτετε τον κιμά και τα τσιγαρίζεται ακόμα λίγο σε δυνατή φωτιά. Στην συνέχει προσθέτετε την ντομάτα που προηγουμένως έχετε τρίψει σε χοντρό τρίφτη το εσωτερικό της.
Προσθέτετε τα μπαχαρικά , το μισό βρασμένο ρύζι, περίπου 150 ml.νερό και τα σοτάρετε για ακόμα 10 λεπτά περίπου μέχρι να μέχρι να τραβήξει όλο το ζουμί. Απομακρύνετε το κρέας από την φωτιά και ανακατώνετε μέσα ένα αυγό και όσο ψιλοκομμένο μαϊντανό επιθυμείται.
Πλένετε καλά τα κολοκυθάκι τα κόβετε από την μέση και αφαιρείτε με ένα κουτάλι το εσωτερικό τους. Τα αλατίζεται λίγο και τα τοποθετείτε σε ένα λαδιασμένο σκεύος ψησίματος. Αμέσως τοποθετείται τον κιμά σε κάθε κολοκύθι, τα περιχύνεται με φρέσκια κρέμα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά.

Ανακατώνετε το γιαούρτι και το τυρί και μετά από 30 λεπτά ψησίματος βάζετε το μείγμα πάνω από τα κολοκυθάκια. Τα ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν (περίπου 30 λεπτά ακόμα).
Μέσα στον κιμά μπορείτε να βάλετε ένα ζωμό ή οποιοδήποτε μπαχαρικό προτιμάτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου