Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Φραουλόπιτα-Strawberry Pie




Υλικά

Για την ζύμη

300 γρ. αλεύρι
175 γρ. βούτυρο
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
2 κροκάδια
2 κ.σ. πολύ κρύο νερό

Για την γέμιση

600 γρ. φράουλες
100 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
50 γρ. corn flour

Προετοιμασία


Κόβετε το κρύο βούτυρο και το ανακατώνετε με το αλεύρι (Εγώ χρησιμοποιώ το μπλέντερ). Στην συνέχεια προσθέτεται την ζάχαρη άχνη, τα κροκάδια και το νερό και τα χτυπάτε στο μίξερ με το εξάρτημα για την ζύμη. Χτυπάτε την ζύμη για λίγο απλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τυλίγετε την ζύμη σε μία μεμβράνη και την αφήνετε για μία ώρα στο ψυγείο.
Αφήνετε το ένα τρίτο της ζύμης για της λωρίδες και ανοίγεται την υπόλοιπη ζύμη πάνω σε μία αλευρωμένη φόρμα για τάρτες. Εγώ χρησιμοποίησα φόρμα διαστάσεων 28*18 εκ. Στην συνέχεια απλώνεται την ζύμη στην φόρμα και βάζετε από πάνω μερικά λεπτά κομματάκια κρύο βούτυρο.

Για την γέμιση

Κόβετε τις φράουλες σε χοντρά κομμάτια, ρίχνεται από πάνω την ζάχαρη, το μέλι και το corn flour. Ανακατεύεται όλα τα υλικά και τα απλώνεται στην βάση. Πάνω από την γέμιση απλώνετε την ζύμη σε λωρίδες και ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

1 σχόλιο:

  1. καλησπερα.αυτο το κομμενο κομματι να υποθεσω πως ειναι για μενα;χα χα.πλακα κανω.εσυ κοπελα μου κεντας .τυχεροι οι δικοι σου που τα απολαμβανουν.καλο βραδυ.α μην ξεχασω.το σεμιφρεντο ειναι στη καταψυξη θα κεραστει αυριο.φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή