Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

Μους Σοκολάτας Τρικολόρε


Υλικά

1ό Μέρος με Μαύρη σοκολάτα

100 γρ. μαύρη σοκολάτα 70% κακάο
2 κ.σ. λικέρ καφέ
2 κροκάδια
2 ασπράδια
3 κ.σ. ζάχαρη
150 ml. Κρέμα γάλακτος

2ό Μέρος με Σοκολάτα γάλακτος

100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
2 κ.σ. λικέρ καφέ
2 κροκάδια
2 ασπράδια
3 κ.σ. ζάχαρη
150 ml. Κρέμα γάλακτος

3ο Μέρος με Άσπρη σοκολάτα

120 γρ. άσπρη σοκολάτα
2 κ.σ. λικέρ καφέ
2 κροκάδια
2 ασπράδια
2 κ.σ. ζάχαρη
175 ml. Κρέμα γάλακτος


Προετοιμασία

Και τα τρία μέρη φτιάχνονται με τον ίδιο τρόπο.

Χτυπάτε τα ασπράδια με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν σφιχτεί μαρέγκα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ξεχωριστά.
Λιώνετε την σοκολάτα με το λικέρ σε μπεν μαρί. Κατεβάζετε την σοκολάτα από την φωτιά και ανακατώνεται δύο κροκάδια μέσα σ αυτήν. Προσθέτεται απευθείας την σοκολάτα μέσα στην χτυπημένη κρέμα και ανακατώνεται καλά την κρέμα. Στην συνέχει προσθέτετε την μαρέγκα και ανακατώνεται ελαφρά μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές λείο μείγμα.

Δίνεται μια φόρμα με διαστάσεις 10*26 με την μεμβράνη και απλώνετε το μους. Αφήνετε το κάθε μέρος στο ψυγείο για να κυρώσει για να μπορείτε να βάζετε εύκολα το επόμενο μέρος από πάνω.
Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο 7-8 ώρες για να σφίξει καλά. Για να βγάλετε εύκολα το μούς από την φόρμα το αφήνεται σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά. Πιάνεται της άκριες της μεμβράνης και βγάζετε το γλυκό.

Γυρίζεται το γλυκό έτσι ώστε το άσπρο μέρος να είναι η βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου