Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Crumble με δαμάσκηνα






Υλικά

Για την ζύμη

150 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
270 γρ. αλεύρι
180 γρ. βούτυρο
120 γρ. ζάχαρη
60 γρ. μαύρη ζάχαρη soft

Για την γέμιση

700 γρ. δαμάσκηνα
1 αυγό
1 κροκάδι
1,5 κ.σ. αλεύρι
120 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
100 ml.κρέμα γάλακτος
50 ml . γάλα

Προετοιμασία



Χτυπάτε όλα τα υλικά για την ζύμη μέχρι να γίνουν ένα θρυμματισμένο μείγμα. Τοποθετείτε τα 2/3 τις ζύμης σε μία φόρμα με διάμετρο 27εκ., πιέζοντας την μαλακά στην βάση και στο περίγυρο τις φόρμας. Ψήνετε την ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 7 λεπτά.
Όσο ψήνετε η βάση χτυπάτε καλά τα αυγά, το κροκάδι, την ζάχαρη και την βανίλια. Προσθέτεται το αλεύρι , την κρέμα γάλακτος και το γάλα και τα ανακατώνεται.
Βγάζεται την βάση από τον φούρνο και σηκώνεται λίγο τον περίγυρο αν έχει πέσει. Κόβεται τα δαμάσκηνα και τα τοποθετείται πάνω στην βάση. Περιχύνεται τα δαμάσκηνα με το μείγμα από τα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Βάζετε την υπόλοιπη ζύμη πάνω από τα δαμάσκηνα και από πάνω λίγα αμύγδαλα.
Ψήνετε την τάρτα στους 180 βαθμούς για ακόμα 35 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου