Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

Cheesecake πορτοκάλι (Τσιζ κεϊκ)



Υλικά

Για την βάση με το μπισκότο

200 γρ. αλεσμένα μπισκότα Digestive
100γρ. βούτυρο
2 κ.σ. ζάχαρη

Για την κρέμα βανίλια

450 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
100γρ. γιαούρτι
110 γρ. ζάχαρη
2 κροκάδια
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την κρέμα πορτοκάλι

1 φακελάκι ζελέ σε σκόνη 75γρ. με γεύση πορτοκάλι
400ml. νερό
150ml. κρέμα γάλακτος


Προετοιμασία

Τοποθετείται τα μπισκότα, το βούτυρο και την ζάχαρη σε ένα μπολ και τα ανακατεύεται μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Απλώνετε το μείγμα σε μία φόρμα με διάμετρο 20 cm.

Για την κρέμα βανίλιας

Ενώνετε και ανακατεύεται καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα χωρίς σβόλους και την απλώνετε πάνω από τα μπισκότα.
Ψήνεται το γλυκό για περίπου 50 λεπτά σους 150 βαθμούς.
Αφήνεται το γλυκό να κρυώσει τελείως.

Διαλύεται την ζελατίνη σε ζεστό νερό και στην συνέχεια την αφήνεται σε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσει. Μόλις κρυώσει ,πριν να αρχίσει να σφίγγει, προσθέτεται την κρέμα γάλακτος χωρίς να την χτυπήσετε. Περιχύνεται το μείγμα πάνω από το cheese cake και το αφήνεται στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου