Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Μπισκότα με (Nutella) νουτέλλα
























Υλικά

250 γρ. Βούτυρο
430 γρ. Αλεύρι
100 γρ. Ζάχαρη άχνη
1 μέτριο αυγό
1 κροκάδι
1 σακουλάκι βανίλια
½ κουταλάκι baking powder
3 κουτ. Γλυκού κακάο

Για την γέμιση- Μερικά κουταλάκια nutella

Προετοιμασία

Χτυπάτε το βούτυρο,την ζάχαρη άχνη, την βανίλια, το αυγό και το κροκάδι για να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτετε το αλεύρι και το beking powder και τα χτυπάτε με το σύρμα για την ζύμη. Μοιράζεται την ζύμη σε δυο μέρη και στο ένα βάζετε το κακάο. Τυλίγεται την ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για μια ώρα για να στεγνώσει.

Ανοίγετε την ζύμη με ένα πλάστι. Να έχει πάχος 2,3 εκατοστά (Μπορείτε να δείτε περίπου το πάχος στην φωτογραφία). Κόβετε τα μπισκοτάκια σε σχήματα και τα ψήνετε για 10 λεπτά περίπου (να έχουν ανοιχτό χρώμα) στους 180 βαθμούς σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει προηγουμένως.

Όταν κρυώσουν τα μπισκοτάκια τα αλείφετε με την nutella και τα ενώνεται .
Εγώ πήρα γύρο στα 70 μπισκοτάκια.

2 σχόλια:

  1. Καλώς σε βρίσκω Αλίκη!

    Πολλούς Χαιρετισμούς από το μακρινό Τορόντο, Καναδά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή