Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Μπαγιαδέρα

Υλικά

Για το μίγμα με κακάο και μπισκότα Petit

 100 ml. γάλα
150 γρ. ζάχαρη
 125 γρ. βούτυρο
1 φακελάκι βανίλια
 1 κουτ. σούπας κακάο
 300 γρ. αλεσμένα μπισκότα Petit

 Για το μίγμα με ινδοκάρυδο
 100 ml. γάλα
150 γρ.ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
1 φακελάκι βανίλια
 200 γρ.ινδοκάρυδο
50 γρ.αλεσμένα μπισκότα Petit

 Προετοιμασία
Για την Βάση με κακάο
 Ζεσταίνεται πολύ καλά το γάλα,την ζάχαρη, την βανίλια, το βούτυρο και το κακάο και τα ανακατώνεται πολύ καλά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς και να ενωθούν όλα τα υλικά.Δεν πρέπει να βράσουν.Όσο είναι ακόμα ζεστό το μίγμα το βάζετε στα αλεσμένα μπισκότα, τα ανακατώνεται όλα μαζί και τα τοποθετείται σε ένα ταψί 28*23 εκατοστά και το αφήνετε να κρυώσει.

Για το μίγμα με ινδοκάρυδο
 Ακολουθείται ξανά την ίδια διαδικασία.Ζεσταίνεται πολύ καλά το γάλα,την ζάχαρη, την βανίλια, το βούτυρο και το κακάο και τα ανακατώνεται πολύ καλά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς και να ενωθούν όλα τα υλικά. Όσο είναι ακόμα ζεστό το μίγμα βάζετε μέσα τα αλεσμένα μπισκότα και το ινδοκάρυδο, τα ανακατώνεται καλά και βάζετε το μίγμα πάνω από το μίγμα με κακάο. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει καλά και να ενωθούν οι γεύσεις. Κόβετε το γλυκό σε μικρούς ράβδους και το πασπαλίζετε με ινδοκάρυδο.

3 σχόλια:

  1. to kalutero gluko me karuda pou exw faei,an thes to bazeis sto psugeio kai ginetai polu drosistiko.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το καλυτερο γλυκο με καρυδα που εχω φαει,αν θελεται το βαζεται στο ψυγειο και γινεται πολυ δροσιστικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή