Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

Τσιγγάνικα Φιλέτα


Υλικά

8 χοιρινά φιλέτα, γύρο στα 800 γρ. συνολικά
2 κόκκινες πιπεριές
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. Μπέικον
3 κουτάλια σούπας γιαούρτι
2 ποτήρια νερό
1 ζωμό λαχανικών
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι
100 ml. λάδι

Προετοιμασία

Χτυπάτε λίγο τα φιλέτα και τα αλατοπιπερώνετε. Τα ψήνετε σε καυτό λάδι και από τις 2 πλευρές γύρο στα 15 λεπτά. Βγάζετε το κρέας και στο ίδιο λάδι τσιγαρίζετε το σκόρδο  και το κρεμμύδι. Προσθέστε κρέμα γάλακτος,μπέικον και μετά από λίγα λεπτά την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες.Προσθέστε τον ζωμό λαχανικών και ένα ποτήρι νερό και τα ψήνετε ακόμα 5 λεπτά σε λίγο σε πιο δυνατή φωτιά. Προσθέστε το γιαούρτι ανακατώστε και προσθέστε πίσω στην σάλτσα τα φιλέτα ,προσθέσετε  ακόμα ένα ποτήρι νερό και τα ψήνετε ακόμα 25 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

Ένα δυο λεπτά πριν το τέλος προσθέστε χοντροκομμένο μαϊντανό.
Αν χρειάζεται να προσθέσετε και άλλο νερό κατά το ψήμα για να έχει σάλτσα το φαγητό.
Σερβίρεται με πατάτες, πουρέ, ρύζι ή ζυμαρικά.

4 σχόλια:

  1. Πόση κρέμα γάλακτος πρέπει να βάλω; Δεν αναφέρεται στα υλικά! Πρέπει να γίνεται πολύ νόστιμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Evi, δεν βάλουμε κρέμα γάλακτος, μόνο γιαούρτι.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή