Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Γιουβαρλάκια σε σάλτσα ντομάτας






Υλικά

Για τα γιουβαρλάκια

1/2 κιλό κιμά
1 αυγό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κουτ.σούπας φρυγανιά
1 maggi
1 κουτ.σούπας λάδι
αλάτι,πιπέρι,λίγη σκόνη paprika


Για την σάλτσα

1/2 λ.ντοματοχυμό
3 ποτήρια νερό
50 ml.λάδι
3 κουτ.σούπας αλεύρι
αλάτι
1 κουτ.σούπας ζάχαρη
λίγη σκόνη paprika

Προετοιμασία

Ανακατώνεται όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα αφήνετε μιση ώρα στο ψυγείο. Όταν τα βγάλετε πλάθεται τα γιουβαρλάκια σε ότι μέγεθος προτιμάτε.

Για την σάλτσα

Τσιγαρίζετε λίγο το αλεύρι, προσθέτετε το χυμό ντομάτας, ανακατώνεται, σιγά σιγά προσθέτετε το νερό και τα μπαχαρικά. Μόλις βράσει, προσθέτετε ένα ένα τα γιουβαρλάκια, χαμηλώστε την θερμοκρασία και βράζετε το φαγητό για περίπου 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Σερβίρεται με πατάτα πουρέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου