Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Quiche Lorraine-Κισ Λορέν








Υλικά
Για την ζύμη

250 γρ.αλεύρι
100 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
100 ml. λάδι
1 κουτ.γλυκού αλάτι

Για την γεμίσει

250 γρ.μπέικον κομμένο σε μικρά κομματάκια
250 γρ.τυρί edam
2 αυγά
250 ml. κρέμα γάλακτος

Προετοιμασία


Ζυμώνεται την ζύμη με το αλεύρι,το γιαούρτι και το λάδι. Αφήνετε την ζύμη μια ώρα στο ψυγείο για να ξεκουραστεί. Ανοίγετε την ζύμη και την τοποθετείται σε καλούπι ψησίματος με διάμετρο 24 cm. Από πάνω τοποθετείται το μπέικον και στο τέλος το τριμμένο τυρί. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα περιχύνετε πάνω από το τυρί. Το ψήνεται για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

2 σχόλια:

  1. Στην συνταγή δεν αναφέρεται η κρέμα γάλακτος αν μπορείτε να το διορθώσετε και να μου πείτε πόσα γραμάρια πρέπει να είναι;Ευχαριστώ καλή σας μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχάριστο πολύ για την διόρθωση σου. Πρόσθεσε τα γραμμάρια τις κρέμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή