Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Πένες με κιμά και μπεσαμέλ στον φούρνο




Υλικά

300 γρ. μακαρόνια

1 μεγάλο κρεμμύδι
400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβα
1 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. λάδι
Θυμάρι
Βασιλικό
Αλάτι
Πιπέρι

Για την μπεσαμέλ


70 γρ. βούτυρο
4 κ.σ. αλεύρι
800 ml. Γάλα
2 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι άσπρο τριμμένο
Μοσχοκάρυδο κατά προτίμηση

200 γρ. σκληρό τυρί ενταμ ή άλλο

Προετοιμασία









Πρώτα προετοιμάζεται την μπεσαμέλ. Λιώνεται το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία, προσέχετε να μην είναι πολλά δυνατή η θερμοκρασία επειδή το βούτυρο μπορεί να μαυρίσει. Προσθέτεται το αλεύρι και ανακατεύεται για 2-3 λεπτά. Προσθέτεται το γάλα σταδιακά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτεται το αλάτι το άσπρο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύεται την μπεσαμέλ μερικά λεπτά μέχρι να πάρει κρεμόδες υφή. Δεν χρειάζεται να είναι πολλή πηχτή η μπεσαμέλ σας. Απομακρύνεται την κατσαρόλα από την φωτιά ανακατεύεται μέσα τα αυγά ανακατεύοντας απαλά.

Κόβεται το κρεμμύδι σε κύβους και το τσιγαρίζεται σε ζεστό λάδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτεται τον κιμά και τα τσιγαρίζεται σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτεται την ντομάτα και τα μπαχαρικά και τα τσιγαρίζεται όλα μαζή σε μέτρια θερμοκρασία για 15 περίπου λεπτά. Μετακινείται το τηγάνι από την φωτιά και αφήνεται τον κιμά να κρυώσει λίγο.

Βράζεται τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και προσέχετε να μην παραβράσουν. Πρέπει να είναι al dente επειδή θα ψηθούν και στον φούρνο.

Ενώνεται τα μακαρόνια, τον κιμά , 6 κ.σ. μπεσαμέλ και το τυρί, τα ανακατεύεται και τα βάζετε σε ένα σκεύος ψησίματος στον φούρνο. Περιχύνεται την υπόλοιπη μπεσαμέλ πάνω από τα μακαρόνια.

Ψήνεται το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο τους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου