Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Τούρτα Nutella









Υλικά

6 αυγά
125 γρ.βούτυρο
400 γρ. Nutella
100 γρ. Ψημένα και αλεσμένα φουντούκια
100 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουτ. Σούπας βανίλια σε υγρή μορφή



Γλάσο

150 γρ. Σοκολάτας με πιο πολύ ποσοστό κακάο
100 ml. κρέμα γάλακτος

Προετοιμασία

Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν.
Χτυπάτε ξεχωριστά το βούτυρο και την nutella.Προσθέτετε τα κροκάδια, χτυπήστε τα για να σμίξουν με το μείγμα και στην συνέχεια προσθέστε την λιωμένη κουβερτούρα και χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί. Προσθέστε τα ασπράδια, ανακατώστε απαλά το μείγμα, προσθέστε και τα αλεσμένα φουντούκια και ανακατώστε για να ενωθούν όλα τα υλικά.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα με διάμετρο 24 εκατοστά,τοποθετείται χαρτί ψησίματος στον πάτο. Ψήνεται το γλυκό σε φούρνο που προηγουμένως έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
Αφήνετε το γλυκό στην φόρμα μέχρι να κρυώσει τελείως, αφαιρείται το χαρτί και τοποθετείται το γλάσο.

Για το γλάσο

Ζεσταίνεται την κρέμα γάλακτος σχεδόν μέχρι να βράσει, προσθέτετε την λυόμενη σοκολάτα και ανακατώστε καλά. Μετά από λίγα λεπτά περιλούστε το γλάσο πάνω από το γλυκό.

Αυτό το γλάσο έχει αρκετά δυνατή γεύση. Μπορείτε να βάλετε άλλοι σοκολάτα κατά προτίμηση.

Η συνταγή είναι τις Nigella, μόνο λίγο διαφοροποιημένη.

6 σχόλια:

  1. Τι καταπληκτική η πρώτη σου φωτογραφία!!!
    Αυτό δεν είναι απλή τούρτα... είναι η κόλαση στο τραπέζι μας. Περισσότερη σοκολάτα δεν υπάρχει!!

    Πολύ ωραία τώρα για τα Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται εκπληκτική! Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλεια παρουσίαση και θα είναι και τέλεια σε γεύση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. my god!ενταξει, μας εχεις πεθανει!τελεια συνταγη, προκλητικη φωτογραφια!μπραβο σου!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι υπέροχο γλύκισμα! Το καταγράφω προς δοκιμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή