Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Το κέικ της (Danka) Δάνκα









Υλικά

Τα υλικά είναι μετρημένα σε μικρό φλιτζάνι για καφέ 100 ml.
Για το παντεσπάνι

3 αυγά
5 φλιτζανάκια ζάχαρη
4 φλιτζανάκια γάλα
2 φλιτζανάκια λάδι
5 φλιτζανάκια αλεύρι
1 φλιτζανάκι αλεσμένα καρύδια
2 κουτ. Σούπας κακάο
1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ

σοκολατένιο μείγμα

14 κουτ. Σούπας ζάχαρη
7 γεμάτα κουτ.σούπας νερό
60 γρ. σοκολάτα
125 γρ.βούτυρο
4 φλιτζανάκια αλεσμένα καρύδια

Προετοιμασία

παντεσπάνι

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με το μίξερ. Τοποθετείται το μείγμα σε ένα αλευρωμένο ταψί 23*32 εκατοστά. Ψήνεται το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς γύρο στα 20 λεπτά.
Αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει.

σοκολατένιο μείγμα

Βάζετε την ζάχαρη και το νερό σε μέτρια θερμοκρασία να βράσουν.Ανακατώνεται για να λιώσει η ζάχαρη και τα κατεβάζετε από την φωτιά. Προσθέτετε το βούτυρο, την σοκολάτα και τα αλεσμένα καρύδια, ανακατώνεται και αφήνετε να κρυώσει.
Βάζετε μείγμα πάνω από το παντεσπάνι και αφήνετε το γλυκό για λίγες ώρες στο ψυγείο. Καλύτερα να παραμείνει μια νύχτα στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου