Τρίτη 14 Μαΐου 2013
Κάπρι τούρτα με φράουλες
Υλικά
Για την μαρέγκα
7 ασπράδια
14 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. ξύδι
Για την Κίτρινη κρέμα
1/2 λ. γάλα
180 γρ.ζάχαρη
75 γρ. αλεύρι
7 κροκάδια
2 φακελάκια βανίλια
250 γρ. βούτιρο
Για την κρέμα με φράουλες
500 μλ. χυμό φράουλας
3 φακελάκια πουτίγκα φράουλας (δείτε την φωτογραφία)
400 γρ. φράουλες
200 γρ. ζάχαρη
3 φακελάκια κρέμα σαντιγή
Προετοιμασία
Χτυπάτε τα ασπράδια σε γρήγορη ταχύτητα,προσθέτετε σταδιακά την ζάχαρη συνεχίζοντας να τα χτυπάτε.Προσθέτετε και το ξύδι και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια σφιχτεί μαρένγκα. Τοποθετείτε σε ένα ξέβαθο ταψί το χαρτί ψησίματος.Απλώνετε την μαρένγκα στο ταψί και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 1,5 ώρα. Την αφήνετε να κρυώσει και αφαιρείτε το χαρτί ψησίματος.
Για την κίτρινη κρέμα
Ανακατώνετε με λίγο γάλα τα κροκάδια, την ζάχαρη, την βανίλια και το αλεύρι.Το υπόλοιπο γάλα το βάζετε να βράσει.Όταν βράσει το γάλα προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα με όλα τα υλικά και τα βράζετε για λίγα λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία ανακατώνοντας τα. Τοποθετείτε πάνω από την καυτή κρέμα μια μεμβράνη για να κάνει πέτσα και την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει, προσθέτετε σιγά σιγά την κρέμα και τα χτυπάτε. Τοποθετείτε την κρέμα πάνω από την μαρένγκα.
Για την κρέμα με φράουλες
Λιώνετε την φράουλες στο μπλέντερ ή της ψιλοκόβετε.Ανακατώνετε πουτίγκα, 2-3 κ.γ. ζάχαρη και 150 μλ. χυμό. Βράζετε για μερικά λεπτά το υπόλοιπο και χυμό, της φράουλες και την υπόλοιπη ζάχαρη και βάζετε την πουτίγκα να βράσει. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και την ανακατώνετε περιστασιακά για να είναι κρεμώδες όταν κρυώσει και να απλώνετε καλά. Όταν κρυώσει την τοποθετείτε πάνω από την κίτρινη κρέμα.
Πάνω από το γλυκό τοποθετείτε την σαντιγί.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου