Υλικά
Για την βάση
170 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
140 γρ. αλεύρι
75 γρ. nutella
20 γρ. κακάο
2 αυγά
Για την κρέμα
300 γρ. τυρί κρέμα Philadelphia
100 γρ. nutella
3 κ.σ. ζάχαρη
2 αυγά
Προετοιμασία
Για την βάση
Ανακατώνετε καλά όλα τα υλικά. Βουτυρώνετε ένα ταψί με διαστάσεις 20*20 εκατ.και τοποθετείτε μέσα το μείγμα σας. Το μείγμα είναι πηχτό και έτσι πρέπει να είναι σε καμία περίπτωση μην προσθέσετε γάλα ή κάποιο άλω υγρό.
Για την κρέμα
Ανακατώνετε καλά το τυρί, την ζάχαρη, τα αυγά και την nutlla και το ρίχνετε πάνω από την βάση.
Ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει λίγο και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.Μπορεί να σας φανεί άψητο το γλυκό αλά μόλις κρυώσει θα σφίξει και θα όπως ακριβός πρέπει.
Σ΄αυτό το είδος γλυκού ποτέ δεν χτυπούμε πρώτα τα αυγά και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά επειδή θα πάρετε εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα.
Με τον τρόπο που το έκανα είναι σαν να έχουμε δύο κρέμες.
Απλά υπέροχο Αλίκη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
<3
ΑπάντησηΔιαγραφή