Υλικά
Για τα σου
500 ml.νερό
250 ml. λάδι
300 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσης
Ελάχιστο αλάτι
7 μεγάλα αυγά
1 κουταλακι baking powder
Για την κρέμα
800 ml. γάλα
200 ml. κρέμα γάλακτος
4 κροκάδια
6 κουτ.σούπας corn flour
8 κουτ.σούπας ζάχαρη
1 κουτ.σούπας υγρό άρωμα βανίλιας
100 γρ.βούτυρο
Προετοιμασία
Βάζετε το νερό, το λάδι και λίγο αλάτι στην φωτιά για να ζεσταθούν. Όταν το νερό βράσει προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι με το baking powder και ανακατώνεται με το μίξερ μέχρι να πήξει. Το κατεβάζετε από την φωτιά και άμεσος προσθέτετε ένα ένα τα αυγά. Το κάθε ένα αυγό το ανακατώνεται με το μίξερ μέχρι να ενωθεί με το μίγμα και μετά προσθέτετε το επόμενο . Όταν βάλετε και τα 7 αυγά αφήνετε την ζύμη να κρυώσει.
Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Με ένα κορνέ Η ένα κουτάλι φτιάχνεται τα σου σε οποιο μέγεθος προτιμάτε. Δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλα όμως γιατί η ζύμη φουσκώνει αρκετά όταν ψήνεται. Βάζετε τα σου στον φούρνο για να ψηθούν για 10 λεπτά στους 250 βαθμούς και μετά ακόμα 25 λεπτά στους 200 βαθμούς. Τα σου πρέπει να είναι τραγανά και κενά από μέσα. Είναι πολύ σημαντικό να στεγνώσουν καλά αλλιώς θα πέσουνε όταν βγούνε από τον φούρνο.
Μην ανοίγετε τον φούρo.
Για την κρέμα
Ξεχωρίστε από το γάλα σας 150 ml και το υπόλοιπο μαζί με την κρέμα γάλακτος και 4 κουταλια ζάχαρης τα βάζετε να βράσουν. Χτυπήστε τα κροκάδια, το corn flour,την υπόλοιπη ζάχαρη και την βανίλια με το γάλα που έχετε αφήσει προηγούμενος. Προσθέτετε ένα ποτήρι γάλα στο μίγμα σας τα ανακατώνεται καλά και το βάζετε πίσω στο γάλα που ήδη βράζει. Τα βράζετε ακόμα 2-3 λεπτά ανακατώνοντας συνεχώς. Βγάζετε την κρέμα από την φωτιά προσθέτετε το βούτυρο και ανακατώνεται πολύ καλά. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει πολύ καλά και να σφίξει. Ο καλύτερος τρόπος είναι να την βάλετε στο ψυγείο.
Κόβετε την κορυφή στα κρύα σου , τα γεμίζετε με την κρέμα, τοποθετείται πίσω την κορυφή από τα σου και πασπαλίζετε τα γλυκα με την ζάχαρη άχνη.
θα πάρετε πάνω από 50 μικρά γλυκα όπως είναι τα δικά μου.
Πολύ όμορφα! Λίγο δύσκολα όμως.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω πρόβλημα με το κορνέ. Δεν μου βγαίνει ποτέ η κρέμα καλά.
Ποια άκρη χρησιμοποίησες για αυτά τα εκλέρ;
Ευχαριστώ. :)
ΑπάντησηΔιαγραφήWilton 2D.
ειναι φαντιστικο!! σιγουρα θα την φτιαξω συντομα.
ΑπάντησηΔιαγραφή