Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Σπαγγέτι Carbonara


















Υλικά

500 γρ.σπαγγέτι
250 γρ.ψιλοκομμένο μπέικον
2 αυγά
3 κρόκους
100-150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο ή τριμμένο

Προετοιμασία

Τσιγαρίζετε το μπέικον και το σκόρδο στο λάδι. Όταν τσιγαριστή αφαιρείται το σκόρδο.
Ανακατώνεται τα αυγά, τα κροκάδια και την παρμεζάνα. Βράζετε τα σπαγγέτι 7 λεπτά, δεν πρέπει να παραβράσουν. Στο μίγμα με τα αυγά και την παρμεζάνα προσθέτετε τώρα 200 ml ζεστό νερό στο οποιο έχουν βράσει τα σπαγγέτι και τα ανακατώνεται.Με αυτό τον τρόπο δεν θα κόψουν τα αυγά όταν τα βάλετε πάνω από τα ζεστά μακαρόνια. Στραγγίζετε τα σπαγγέτι,μην τα πλύνετε, και τοποθετήστε τα στο σκεύος όπου έχετε προηγούμενος τσιγαρίσει το μπέικον και το σκόρδο.Ανακατώνεται τα σπαγγέτι και προσθέτετε σιγά σιγά τα αυγά ανακατώνοντας συνεχώς. Τα αφήνετε στην φωτιά για ακόμα 2-3 λεπτά και τα σπαγγέτι είναι έτοιμα.

Αυτά τα μακαρόνια είναι χωρίς φρέσκια κρέμα. Αν θέλετε να τα κάνετε με φρέσκια κρέμα στα αυγά αντί για νερό προσθέτετε ζεστη φρέσκια κρέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου