Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Σπιτική dulce de leche των δέκα λεπτών




 

 Υλικά

200 γρ.ζάχαρη
 2 κουτ.σούπας νερό
 200 ml. κρέμα γάλακτος
20 γρ. βούτυρο
λίγο αλάτι

Προετοιμασία

 Βράζετε το νερό και την ζάχαρη σε σιγανή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει εντελώς και να καραμελώσει. Είναι πολύ σημαντικό να μην προσθέτετε αλλα υλικά μέχρι να κοκκινίσει η ζάχαρη και να μην έχει καθόλου κουβαράκια. Κατευνάζετε το σκεύος σας από την φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο. Ανακατώνεται τα υλικά μαζί και τα βάζετε πίσω στην φωτιά.Προσθέτετε την ζεστη κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι. Ανακατώνεται καλά όλα τα υλικά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά περίπου. Η πυκνότητα και το χρώμα τις καραμέλας εξαρτάται από την ώρα που θα βράζει. Αν βράζει πιο πολύ ώρα θα είναι πιο πιχτεί και σκούρα. Η καραμέλα που βλέπετε στην φωτογραφία είναι βρασμένη 5 λεπτά μετά την προσθήκη τις κρέμας γάλακτος. θα πάρετε 300 γρ. σπιτικό Dulce de leche χωρίς προσθήκη συντηρητικών που έχουν αυτές που κυκλοφορούν στην αγορά. Αυτό το Dulce de leche μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν σιρόπι για παγωτό,κρέμες,κρέπες κ.τ.λ. Όταν είναι αρκετά πηχτό μπορεί να χρησιμοποιθεί από μονο του σαν κρέμα για γλυκό. Αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε σαν σιρόπι χωρίζετε όσο επιθυμείτε και το βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων 10 δευτερόλεπτα να βράσει.

3 σχόλια: