Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Μπανάνα σπλιτ -Banana split - cake



Υλικά

Για την βάση-150 γρ. μπισκότα πετιτ


Για την 1η κρέμα

300 γρ. Τυρί κρέμα Philadelphia
300 ml. κρέμα γάλακτος
120 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. άρωμα βανίλιας

Για την 2η κρέμα

2 φακελάκια 'Ανθος Αραβοσίτου Στιγμής

550 ml. Γάλα
300 ml. Κρέμα γάλακτος

και ακόμα
κομπόστα ανανά (4 ρόδες ανανά)
4 μπανάνες

Χτυπημένη και καταψυγμένη φρέσκια κρέμα
λίγο λιωμένη σοκολάτα
γλυκό κεράσι


Προετοιμασία

Μέσα σε μια φόρμα 23*32 εκ. τοποθετείται μπισκότα βουτηγμένα σε λίγο γάλα για την βάση.

1η Κρέμα
Χτυπάτε 300 ml. κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη μέχρι να πήξουν (περίπου πυκνότητα γιαουρτιού). Προσθέτεται το τυρί κρέμα, την βανίλια και τα ανακατεύεται. Βάζετε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Από πάνω τοποθετείται τα κομπόστα ανανά κομμένα σε μικρά κομματάκια και την μπανάνα κομμένη σε φέτες.

2η κρέμα

Βάζετε το άνθος αραβοσίτου μέσα στο γάλα και το χτυπάτε για 2-3 λεπτά. Προσθέτεται την σφιχτά χτυπημένη κρέμα γάλακτος, ανακατώνεται την κρέμα και την περιχύνεται πάνω από τα φρούτα. Δεν πρέπει να σας ανησυχήσει το ότι το άνθος αραβοσίτου δεν θα σφίξει πολύ όσο το χτυπάτε επειδή θα σφίξει μετά από λίγη ώρα.

Αφήνεται το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να σφίξει το γλυκό και να ενωθούν οι γεύσεις .
Διακοσμήστε το γλυκό με καταψυγμένη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, με λιωμένη σοκολάτα, με φέτες μπανάνας και το γλυκό κερασιού.

1 σχόλιο: