Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014
Τούρτα με μπισκότο και μαρέγκα καραμέλας
Υλικά
Για την βάση
6 αυγά
6 κ.σ. ζάχαρη
200 γρ. αλεσμένα καρύδια
2 κ.σ αλεύρι
1 κ.σ. baking powder
Για την κρέμα
250 γρ. βούτιρο
300 γρ. αλεσμένα μπισκότα
200 γρ. αλεσμένα καρύδια
6 κροκάδια
150 ml. Χυμό ροδάκινο
200 γρ. ζάχρη
Για την μαρέγκα με γεύση καραμέλα θα χρειαστείτε:
6 ασπράδια
12 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. ζάχαρη για την καραμέλα
Προετοιμασία
Για την βάση- Χτυπάτε τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να αφρίσουν και προσθέτετε τα καρύδια ανακατεύοντας απαλά το μείγμα και στο τέλος προσθέτετε το αλεύρι και το baking powder . Ψήνετε την βάση σε φόρμα με διάμετρο 27 εκ για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν ψηθεί βάση την βγάζετε από την φόρμα και την αφήνετε να κρυώσει
Για την κρέμα- Χτυπάτε τα κροκάδια και την ζάχαρη σε μπεν μαρί μέχρι να γίνουν αρκετά πηχτό μείγμα. Τα αφήνετε για ακόμα 5 λεπτά σε μπεν μαρί και τα ανακατεύετε απαλά. Απομακρύνετε το μείγμα από τον ατμό και το αφήνετε να κρυώσει.
Χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και προσθέτετε το κρύο μείγμα από κροκάδια, τα καρύδια, τα μπισκότα και τον χυμό. Ανακατεύετε όλα τα υλικά και τα απλώνετε στην κρύα βάση.
Στο τέλος προετοιμάζετε την μαρέγκα για την διακόσμηση
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Στην αρχή εγώ χτυπάω τα ασπράδια για 2-3 λετά και στην συνέχεια προσθέτω σιγά σιγά τη ζάχαρη και συνεχίζω μέχρι να γίνει σφιχτή η μαρέγκα.
Στο τέλος προετοιμάζετε την μαρέγκα για την διακόσμηση
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Στην αρχή εγώ χτυπάω τα ασπράδια για 2-3 λετά και στην συνέχεια προσθέτω σιγά σιγά τη ζάχαρη και συνεχίζω μέχρι να γίνει σφιχτή η μαρέγκα.
Βάζετε 6 κ.σ ζάχαρη για να λιώσει και να γίνει καραμέλα. Πρέπει να προσέχετε να μην κρούσει η καραμέλα, να δουλεύετε σε μέτρια θερμοκρασία. Όσο η καραμέλα είναι ζεστή την βάζετε σιγά σιγά στην μαρέγκα και τα χτυπάτε σε γρήγορη ταχύτητα στο μίξερ. Όταν βάλετε όλη την καραμέλα χτυπάτε την μαρέγκα για ακόμα 2-3 λεπτά και αμέσως την βάζετε πάνω από την τούρτα.
Όταν κάνω αυτή την τούρτα ετοιμάζω την βάση και την κρέμα από την προηγούμενη μέρα και την δεύτερη μέρα κάνω και βάζω την μαρέγκα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου